Μοιράσου
Mη φοβού…!
Την πρώτη φορά που ανοίγουμε την πόρτα, ως εργαζόμενοι πλέον, του νέου χώρου εργασίας μας είναι εκεί και μας περιμένει. Ο φόβος. Ο φόβος που μας επισημαίνει ότι δεν γνωρίζουμε κανέναν, δεν ξέρουμε τις συνήθειες του περίγυρου, σε ποιον να μιλήσουμε και σε ποιον όχι και πόσο «φιλικοί» πρέπει να είμαστε χωρίς να ξεπερνάμε τα όρια του επαγγελματισμού.
Και για πολλούς από εμάς αυτή είναι και η αρχή του τέλους. Ξεκινάμε με άγχος, στη συνέχεια έρχεται η αίσθηση ότι δεν ανήκουμε «εκεί» και φυσικά ότι δεν είμαστε αρκετά καλοί. Συνεπώς, όσο πιο σύντομα αντιμετωπίσουμε όλους αυτούς τους φόβους, τόσο το καλύτερο. Παρακάτω θα δούμε 4 αποτελεσματικούς τρόπους που θα τους περιορίσουν και θα τουμπάρουν την ψυχολογία μας. Και αν κάποιες συμβουλές μοιάζουν αυτονόητες, καλό είναι να τις θυμόμαστε ξανά και ξανά. Γιατί ο φόβος του νέου προκαλεί ανασφάλεια, θες δεν θες. Πάντα και σε κάθε τομέα.
1. Ηρεμία
Μπαίνοντας στο γραφείο γεμάτοι νευρικότητα, είναι ό,τι χειρότερο μπορούμε να κάνουμε αφού θα μεταφέρουμε την ένταση και στους άλλους. Θα δυσκολευτούμε, επίσης, να ανοιχτούμε στους νέους συναδέλφους μας αφού θα είμαστε σε κατάσταση άμυνας και τελικά δεν θα αποδώσουμε τα αναμενόμενα αφού θα ασχολούμαστε με τον εαυτό μας και το πώς αισθανόμαστε και όχι με τη δουλειά. Το σώμα μας είναι ο καθρέφτης του μυαλού μας, επομένως αν η διάθεσή μας δεν είναι καλή, θα το μαρτυρά και το σώμα και οι εκφράσεις και θα το βλέπουν όλοι!
SOS Tip: χαλαρώνουμε τους ώμους μας, αναπνέουμε με ήρεμο ρυθμό – μετράμε 10 σε εισπνοή, 10 κρατάμε και 10 εκπνοή- και όταν νιώσουμε ότι η ένταση επιστρέφει, επαναλαμβάνουμε.
2. Υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας γιατί είμαστε εκεί
Βοηθάει πάντα να θυμόμαστε ότι βρισκόμαστε εκεί γιατί μας έχουν επιλέξει ανάμεσα σε άλλους υποψηφίους, γιατί είμαστε οι καλύτεροι για τη συγκεκριμένη θέση. Ο προϊστάμενός μας έχει εμπιστοσύνη στις δυνατότητες μας και θέλει να επιτύχουμε και να εξελιχθούμε μέσα στην εταιρία. Τον συμφέρει, άλλωστε. Πρέπει να ανακαλέσουμε τον αρχικό μας ενθουσιασμό όταν ακούσαμε το νέο της πρόσληψης και όχι να εστιάζουμε στο τι στραβό μπορεί να συμβεί.
Διαβάστε όλα τα άρθρα σχετικά με
Χωρίς κατηγορίαΆρθρο που γράφτηκε από:
Μοιράσου
Αυτό που διάβασα αξίζει:
Σχόλια
0 σχόλια
Απόκτησε πρόσβαση στον λογαριασμό σου και πρόσθεσε το σχόλιό σου
Χωρίς κατηγορία
Κάνε εγγραφή στο Newsletter
Διάβασε ενδιαφέροντα άρθρα από όσους συνεισφέρουν στην κοινότητα του Poudouleveis.gr