«Έχετε εσείς κάποια απορία;»

08/08/2018
1 λεπτά
«Έχετε εσείς κάποια απορία;»

Μοιράσου

Πολλές φορές στο τέλος μιας συνέντευξης πρόσληψης, μπορεί ως υποψήφιος να ακούσετε αυτή την ερώτηση: «Έχετε εσείς κάποια απορία;». Ήρθε η ώρα να πάρετε εσείς το παιχνίδι στα χέρια σας.

Πολύ ωραία. Σας έχουν καλέσει για τη συνέντευξη που περιμένατε. Τα έχετε πάει πολύ καλά και έχετε δώσει ακαταμάχητες απαντήσεις στο interview. Όμως τι γίνεται αν στο τέλος της συνέντευξης, σας γυρίσει σαν φρίσμπι αυτό; (Δεν λέω μπούμερανγκ γιατί το φρίσμπι είναι πιο καλοκαιρινό.)

Τι γίνεται αν σας δώσουν την ευκαιρία να κάνετε κι εσείς τις δικές σας ερωτήσεις στον άνθρωπο που προτίθεται να σας προσλάβει; Έχουμε κάνει αντίστοιχο θέμα στο παρελθόν που μπορείτε να το δείτε εδώ. Ας φρεσκάρουμε λίγο μια-δυο συμβουλές εμπλουτίζοντάς τες με πράγματα που μας έχουν φανεί χρήσιμα κατά καιρούς.

1. Πρώτον και κυριότερον: ακόμα κι αν δεν σας «πετάξουν το μπαλάκι» να κάνετε κάποια ερώτηση, εσείς μπορείτε να ρωτήσετε πράγματα που σας απασχολούν όταν ολοκληρώσει ο συνομιλητής σας. Πράγμα που μας οδηγεί στο νο2.

2. Σε κάθε περίπτωση περιμένετε να ολοκληρώσει ο συνομιλητής σας. Ο άνθρωπος που θα σας πάρει συνέντευξη θα σας πει χρήσιμα πράγματα για το δυνητικό μέλλον σας στην εταιρεία, αλλά μπορεί να ξεχάσει κάτι. Αυτός είναι και ο λόγος που προτείνουμε να περιμένετε να ολοκληρώσει τη σκέψη του, μέχρι να υποβάλλετε ερώτηση. Αυτό θα δείξει και μια ευγένεια που δεν θα περάσει απαρατήρητη.

3. Τις ερωτήσεις σας κάντε τες πάντα με θετική διάθεση, ποτέ με καχυποψία. Να πούμε ένα παράδειγμα; Πείτε: «Θέλετε να μου πείτε περισσότερα για την ομάδα στην οποία θα ενταχθώ;» Και μην πείτε: «Οι άνθρωποι στην ομάδα που θα ενταχθώ τι άνθρωποι είναι; Θα τα πάμε καλά;». Και στις δύο περιπτώσεις, θα σας ενημερώσουν για την ομάδα, απλώς η πρώτη ερώτηση συνοδευόμενη από ένα ωραίο χαμόγελο δεν δείχνει ανησυχία όπως η δεύτερη.

4. Ερωτήσεις για το πώς αμείβεται αυτή η θέση. Όλοι θέλουμε να την κάνουμε αυτή την ερώτηση, και όλοι ντρεπόμαστε το ίδιο. Είναι πιθανό ο συνομιλητής σας να το αναφέρει μόνος του. Αν το έχει αναφέρει και υπάρχει κάτι που είναι ασαφές, μην διστάσετε να κάνετε μια διευκρινιστική ερώτηση. Αν έχει αποφύγει να αναφερθεί σε αμοιβή, μπορείτε να ρωτήσετε ευγενικά: «Θα μιλήσουμε για το πακέτο αποδοχών σε αυτό το ραντεβού ή θέλετε να το αφήσουμε σε ενδεχόμενη δεύτερη συνάντησή μας;»

Διαβάστε περισσότερα >>

Διαβάστε όλα τα άρθρα σχετικά με

Χωρίς κατηγορία

Άρθρο που γράφτηκε από:

Μοιράσου

Αυτό που διάβασα αξίζει:

Πώς είναι η εμπειρία σου με τον εργοδότη σου;

Προσθήκη αξιολόγησης

Δημιούργησε ένα βιογραφικό

Εντυπωσίασε αμέσως με ένα βιογραφικό σε ελκυστική μορφή

Δημιουργία βιογραφικού

Σχόλια

0 σχόλια

Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Διάβασε ενδιαφέροντα άρθρα από όσους συνεισφέρουν στην κοινότητα του Poudouleveis.gr